Jumaat, 24 Mei 2013

penat

Dah tak larat. Demam. Ok. Ini ujian kot. 

Tapi aku dah cuba sehabis baik dah pun. Korang kalau tak nak, tinggalkan jer lah. Kalau nak, ambik. Sebab aku memang ikhlas nak bagi.

Bila dah tiba saat itu, thats it. No more me. And you deserve for your life.

Bertindak jangan ikut emosi. Tak ada apa yang akan jadi. Trust me. Make it smooth.

And, miss you adik :(

Sabtu, 4 Mei 2013

berpolitik sekejap, hanya sekadar pandangan

Ok mana nak start ni. Aku mengaku, aku rakyat Malaysia. Banyak jugaklah yang negara bagi. Aku sendiri pun penjawat awam. Kerja dengan kerajaan. Hidup serba serbi kerajaan bagi.

Ada orang kata, kalau undi pihak pembangkang, ibarat tak kenang budi. Jap, emmmm. Sapa punya budi yang tak dikenang ni? Bukankah kerajaan tu dapat duit dari cukai dan segala bagai cukai yang rakyat bayar?

Dan kalau nak menyentuh isu pembangunan, adakah dengan mengundi pembangkang negara tidak  lagi membangun?

Ini soal keadilan dan kebersihan dalam pentadbiran. Rakyat diberi pendidikan supaya dapat berfikir. So why not? Kalau isu ancaman kuasa asing dari luar negara, simply say aku mau cakap, 'Jangan cakap pasal perjuangan kalau takut pada perubahan.' Semua pun nak cakap pasal hak, tapi nak pertikai hak orang. 

Saya hormati pandangan anda, ini pandangan saya.

Jumaat, 3 Mei 2013

balik mengundi

Selepas lebih 9 jam dalam bas berjenama Optisjaya, akhirnya kaki aku mencecah juga bumi Tawau ini untuk tempoh masa yang singkat bagi melunaskan tanggungjawab mengundi untuk yang pertama kalinya. Tidak akan aku lepaskan peluang ini.

Sakit terasa tengkuk dek tidur di kerusi bas. Perit sungguh rasanya. Mujurlah adik kesayangan hamba ada memberikan minyak angin yang sangat melegakan itu. Tengkiu adik. ^ ^

Dan kepulangan ini juga bagi menghadiri sesi temuduga untuk penjawatan yang lain dalam kerajaan. Walaupun hati tidak begitu ikhlas, seruan dari semua pihak membuatkan aku akur. Cuba yang terbaik. 

Dah lama tak update blog neh. Rasa cam janggal jugak nak mengatur ayat. - -' Apapun, jom kita mengundi! Teka saya undi siapa? Ini kali lah.